ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Δεν καθησυχαζόμαστε επειδή ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί - Έχουμε δρόμο

Κοντοζαμάνης: Δεν καθησυχαζόμαστε επειδή ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί - Έχουμε δρόμο
INTIME

Προσοχή συνέστησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και στον απόηχο των αντιδράσεων για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, επεσήμανε πως ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ.

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι ενωμένο στην εκπομπή του μηνύματος να τηρήσουμε τα μέτρα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Είμαστε προετοιμασμένοι. Υπάρχει προετοιμασία και για ενδεχόμενο νέο κύμα που απευχόμαστε. Δεν καθησυχαζόμαστε επειδή ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί. Έχουμε δρόμο ακόμα», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε πως υπάρχει ζήτημα και με την AstraZeneca για την οποία η ΕΕ εκφράζει έντονη.

Σημείωσε ωστόσο, ότι ο εμβολιασμός στην χώρα εξελίσσεται ομαλά.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει την πρώτη δόση έχει εξασφαλισμένη και την δεύτερη», είπε.

Για αρρυθμίες των πρώτων ημερών, ανέφερε πως θα παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, αλλά αυτά δεν χαρακτηρίζουν τη συνολική εικόνα διεξαγωγής εμβολιασμού», είπε, λέγοντας ότι κάποιοι την πρώτη ημέρα πήγαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού.

Τα προβλήματα σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη αντιμετωπίζονται και μπαίνει στην επόμενη φάση για την κάλυψη των νησιών και την εξυπηρέτηση συμπολιτών μας που δεν μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ