ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στη Βαγδάτη - Αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στη Βαγδάτη - Αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ
INTIME

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Βαγδάτης και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της Ελλάδας στον λαό του Ιράκ.

«Καταδικάζουμε έντονα τη σκληρή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Βαγδάτης», αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter.

«Εκφράζουμε ειλικρινά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Ελλάδα στέκεται δίπλα στο Ιράκ και στο λαό του, υποστηρίζοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας».

28 νεκροί και 73 τραυματίες

Σχεδόν 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν σε αγορά στο κέντρο της Βαγδάτης, στην πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στην πρωτεύουσα του Ιράκ εδώ και τρία χρόνια.

Ένας πρώτος άνδρας πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που έφερε στη μέση μιας αγοράς ρούχων στην πλατεία Ταγιαράν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ.

Την ώρα που το πλήθος έσπευδε να βοηθήσει τα θύματα της πρώτης επίθεσης, ένας άλλος άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: AP Photo/Hadi Mizban

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που μετέδωσε το επίσημο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων, 28 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 73 έχουν τραυματιστεί.

Ιατρικές πηγές από την πλευρά τους εκφράζουν την ανησυχία για αύξηση του αριθμού των νεκρών, ενώ το υπουργείο Υγείας έχει θέσει όλο το υγειονομικό προσωπικό της ιρακινής πρωτεύουσας σε μέγιστο συναγερμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ