ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Οι εικόνες συνωστισμού οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων

Γεωργιάδης: Οι εικόνες συνωστισμού οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων
© Intime p.a.

Οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους οδήγησαν στη λήψη νέων μέτρων για τις αγορές στις κόκκινες περιοχές, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων ξεκαθάρισε πως τα κοσμηματοπωλεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός καταστήματος, όπως άλλωστε εισηγήθηκαν οι ειδικοί.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο των ραντεβού –κάτι που τελικώς δεν έγινε δεκτό. Πρόσθεσε επίσης, πως θα θέσει το θέμα των κοσμηματοπωλείων την επόμενη Παρασκευή.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στην Αττική δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα κατάστημα χωρίς ραντεβού (καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης).

Προανήγγειλε δε, ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δύο, στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε πάρα πολύ καλά και ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Μετά από μια σύντομη αναφορά στα μέτρα, ο υπουργός δήλωσε:

«Πριν από δυο εβδομάδες είχαμε πει ότι τα μέτρα θα επαναξιολογούνται, και παρά το ότι δεν υπήρξαν μεγάλες παραβιάσεις των μέτρων, η αυξημένη κίνηση σε εμπορικούς δρόμους δημιούργησε ανησυχία οπότε και η Αττική περνάει στη ζώνη αυξημένου κινδύνου και μας υποχρεώνει στη λήψη επιπλέον μέτρων. Ανά πάσα στιγμή, όταν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, είτε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, θα αλλάξουν και τα μέτρα για να μην αντιμετωπίσουμε το τρίτο κύμα της επιδημίας».

«Είμαστε λίγο πριν το τέλος, είμαστε κουρασμένοι αλλά είμαστε και στην καρδιά του χειμώνα και επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας για πολλοστή φορά έκκληση προς όλους να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ