ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για lockdown: Πολιτική αναπροσαρμογών για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις

Μητσοτάκης για lockdown: Πολιτική αναπροσαρμογών για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις
INTIME NEWS

Στην αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική και το γνώμονα που καθορίζει την κυβερνητική στρατηγική απέναντι στην πανδημια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Καρδίτσα: «Δυστυχώς, ξέρετε ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας με πρώτη και πιο σημαντική την Περιφέρεια Αττικής αναγκαστήκαμε να βάλουμε περιορισμούς στη λειτουργία του λιανεμπορίου, γιατί αυτό μας υπέδειξαν οι ειδικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε εμφατικά: «Ισορροπούμε σε μία πολύ λεπτή ισορροπία προσπάθειας διαχείρισης πανδημίας και έχουμε ευτυχώς -να χτυπήσω ξύλο- ακόμα τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη και από την άλλη συντήρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν είναι εύκολη αυτή η ισορροπία, αξιολογούμε συνέχεια τα δεδομένα και έχουμε επιλέξει μία πολιτική αναπροσαρμογών, έτσι ώστε να είμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε από πίσω».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα από τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης να τηρήσουν την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων: «Θα ζητήσω και εδώ στη Θεσσαλία από όλους τους δημάρχους, ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή, τηρούμε τα μέτρα, φοράμε τις μάσκες, αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς, αποφεύγουμε -το τονίζω αυτό ειδικά- τις συναντήσεις στα σπίτια, γιατί εκεί βγάζουμε τις μάσκες».

Κρούοντας το ίδιο καμπανάκι κινδύνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε:

«Μπορεί να πιούμε και κανένα ποτηράκι παραπάνω πάνω στο φαγητό, εκεί έχουμε πολλές εστίες διασποράς του κορωνοϊού. Για να βγούμε όλοι γεροί από αυτή την περιπέτεια, να τρέξουν τα προγράμματα εμβολιασμού έτσι ώστε όταν με το καλό έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αφήσει αυτή την περιπέτεια οριστικά πίσω μας».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ