ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση που μας υπερβαίνει το προσφυγικό, τόνισε ο Τσίπρας στον Αρμένιο πρόεδρο

Πρόκληση που μας υπερβαίνει το προσφυγικό, τόνισε ο Τσίπρας στον Αρμένιο πρόεδρο
Ο πρόεδρος της Αρμενίας με τον Αλεξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση με τον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, υπογραφή διμερών συμφωνιών και δηλώσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Αρμένιο πρόεδρο, αναφέρθηκε στις διαχρονικές στενές σχέσεις των δύο λαών, τονίζοντας ότι ξέρουν από προσφυγιά, γιατί έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες προκλήσεις στο παρελθόν, ξεριζωμού, γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης.

«Γι’ αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού, για να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση που μας υπερβαίνει», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι λαοί μας αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά υπερασπιζόμενοι αξίες».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα να τηρηθεί η ανακωχή στη Συρία, προκειμένου να σταματήσει αυτή η ροή των ανθρώπων που, διωγμένοι και κατατρεγμένοι από τις εστίες τους, αναζητούν καταφύγιο για μια καλύτερη ζωή.

Από την πλευρά του ο Σερζ Σαρκισιάν είπε ότι στόχος είναι να εμβαθύνουν στον μέγιστο δυνατό τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κ. Τσίπρα θα βρει τρόπους ώστε να επιλύσει και το οικονομικό και το προσφυγικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, καθώς αυτό επιβεβαιώθηκε δύο φορές δια των εκλογών «κι αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ