ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης: Δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown

Ταραντίλης: Δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown
© Intime p.a.

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown»: αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα-μέρα και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα-εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

«Σήμερα που μιλάμε δεν θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη».

Όπως εξήγησε ο ίδιος προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπόψη θέματα οικονομίας και θέματα εκπαίδευσης.

«Είμαστε κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα, και το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις νέες συνθήκες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσαφηνίζοντας ότι οι εισηγήσεις της επιτροπής λαμβάνονται με βάση την πλειοψηφία της επιτροπής.

«Δεν είναι μεγάλη ακόμα η επιβάρυνση του ΕΣΥ παίζει όμως ρόλο στη λήψη των αποφάσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο Χρήστος Ταραντίλης είπε πως η κυβέρνηση έχει πετύχει τους στόχους της για τον Ιανουάριο.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι αυτό που θα παίξει μεγάλο ρόλο είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων των εμβολίων.

«Λειτουργούμε τα εμβολιαστικά κέντρα με βάση τις ροές. Λειτουργούμε τόσα εμβολιαστικά κέντρα με βάση όσες ροές έχουμε» ανέφερε ο ίδιος.

Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ο κ. Ταραντίλης έκανε λόγο για ένα εμβληματικό νομοσχέδιο που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

«Το πιο σημαντικό που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε είναι να εγγυηθούμε σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα (πανεπιστημιακούς, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό) να κερδίσει την ελευθερία της. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία σε ένα μέρος οπού υπάρχει ο φόβος η βία, ο προπηλακισμός. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να λειτουργήσει με βάση την αποστολή της» ανέφερε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ