ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτονόητα καταδικαστέα η επίθεση στο σπίτι Μπογδάνου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτονόητα καταδικαστέα η επίθεση στο σπίτι Μπογδάνου»
INTIME

Καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από την κατοικία του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Την καταδίκη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για την επίθεση με γκαζάκια εναντίον του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου ζήτησε με ανακοίνωσή της Τρίτη η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

«Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Καταλήγει δε η Νέα Δημοκρατία:

«Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ