ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του εμβολιασμού

Βουλή: Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία του εμβολιασμού
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αναφορά του Γιώργου Κατρούγκαλου σε δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου για την πορεία του εμβολιασμού.

«Πρόσφατα ο κ. Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο άνθρωπος δηλαδή που μιλά για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, έλεγε ότι η Ελλάδα είναι "5η στην κούρσα των εμβολιασμών". Όταν έκανε αυτή τη δήλωση, 31 Ιανουαρίου, ήμασταν 16οι στην ΕΕ, κάτω από τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο. Σήμερα εξακολουθούμε να είμαστε χειρότερα από τον ευρωπαϊκό ΜΟ: το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι 2,79% στο σύνολο του πληθυσμού στην Ελλάδα με ευρωπαϊκό ΜΟ στο 3%. Γιατί χρειαζόταν αυτό το fake news; Υπηρετείται έτσι η αλήθεια;» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο κ. Σκέρτσος αναφερόταν στον ημερήσιο ρυθμό εμβολιασμών.

«Σε απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος συγχέει σκοπίμως ή από άγνοια διαφορετικούς δείκτες για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον ημερήσιο ρυθμό των εμβολιασμών και όχι στο σύνολο των εμβολιασμένων», ανέφεραν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ