ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Έχουμε δύο πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας - Αποφάσεις την Παρασκευή

Πελώνη: Έχουμε δύο πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας - Αποφάσεις την Παρασκευή

«Καμπανάκι» έκρουσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε δύο πολύ δύσκολους μήνες και πως την Παρασκευή θα εξεταστούν όλα τα νεότερα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πορείας της πανδημίας.

Αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται η ίδια υπογράμμισε πως όπου υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού περιορίζονται οι δραστηριότητες και το αντίστροφο.

«Όπως έχουμε πει η κυβέρνηση αξιολογεί και παρακολουθεί τα δεδομένα καθημερινά. Όπου χρειάζεται κάνουμε προληπτικές παρεμβάσεις, πηγαίνουμε βήμα-βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός».

«Η Αττική έχει μπει προληπτικά στις κόκκινες περιοχές. Μέχρι την Παρασκευή αναμένουμε τα στοιχεία και αναμένουμε αποφάσεις», ανέφερε στη συνέχεια μιλώντας στο MEGA. «Η αύξηση που σημειώνεται αυτές τις μέρες είναι αυτή τη στιγμή εντός ενός λελογισμένου πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το βήμα της Βουλής νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως «το μοναδικό, αποτελεσματικό μέτρο είναι η καραντίντα», αποφεύγοντας ωστόσο, να αποσαφηνίσει τις κινήσεις της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18:00

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην «κόκκινη» Αττική να ξεκινά από τις 18:00 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι κάτι που θα το δούμε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός προειδοποίησε πως βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής.

«Όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπ’ όψιν των λοιμωξιολόγων και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα πως η Αχαΐα και άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο υπουργός.

«Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βραδύ. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά».

Την ίδια ώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιβεβαίωσε πως την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ