ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει τα «θα» για την ενίσχυση του ΕΣΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει τα «θα» για την ενίσχυση του ΕΣΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε σήμερα, Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του για το ΕΣΥ.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης ένα χρόνο σχεδόν μετά την εκδήλωση της πανδημίας στην χώρα και συνεχίζει με τα "θα" για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μιλά για την αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ, ξεχνώντας ότι αυτές χρειάζονται πρωτίστως εξειδικευμένο προσωπικό.

Μιλά για προσλήψεις, ενώ αρνείται να πάρει μόνιμους γιατρούς.

Μιλά για ανταμοιβή του προσωπικού, την ώρα που ασκούνται διώξεις κατά υγειονομικών. Ακόμη και τις εφημερίες τους τις έδωσε μετά από πίεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά ενώ ο υπουργός Υγείας χθες από την Βουλή παραδεχόταν ότι το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς άλλων παθήσεων που για να επιβιώσουν ωθούνται σε ιδιωτικά νοσοκομεία.»

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Κατά την επίσκεψη του στις 30 νέες κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να το μετατρέψουμε σε ένα νέο ΕΣΥ, σε υποδομές και ανθρώπους, να προσλάβουμε παραπάνω προσωπικό, να ανταμείψουμε και να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό και κάθε Έλληνας να αισθάνεται ασφαλής όταν πρόκειται για την υγεία του.»

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και πως όλοι προσέτρεξαν στο ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουν τα πιο βαριά περιστατικά.

«Το ΕΣΥ, παρά την πίεση, ανταπεξήλθε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους», συνέχισε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε πως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκτός από την υποστήριξη σε υποδομές, έχει ενισχύσει και οικονομικά εκείνους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορωνοϊού.

«Όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια, η Πολιτεία θα είναι συνεπής και θα ανταμείψει αυτούς που εργάστηκαν, υπερέβαλαν εαυτούς και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους ως χώρα», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ