ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα λουκέτα στην εστίαση έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη - Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Τα λουκέτα στην εστίαση έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη - Γεωργιάδη
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εστίαση.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:

«Αφού εδώ και ένα χρόνο έχει αφήσει τους επαγγελματίες της εστίασης στο έλεός τους μέχρι αφανισμού.

Αφού άρχισαν τα μαζικά λουκέτα και οι απολύσεις και αφού ο Υπουργός του χλεύασε ερειστικά την αγωνία επιβίωσης χιλιάδων καταστηματαρχών και εργαζομένων στην εστίαση, τώρα ο κ. Μητσοτάκης τους συνάντησε για να κατευνάσει τις ολοένα και αυξανόμενες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Το μόνο που έκανε ωστόσο είναι να ανακυκλώσει τις υποσχέσεις για τα ίδια ανεπαρκή μέτρα, χωρίς να πει κουβέντα για μη επιστρεπτέα ενίσχυση και για κούρεμα των σωρευμένων χρεών της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Τα λουκέτα και οι απολύσεις στην εστίαση δεν θα έχουν την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη αλλά τη δική του.​»

Το σχόλιο Χαρίτση

Το δικό του σχόλιο έκανε και ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Facebook:

«Μετά από τόσους μήνες απίστευτης καταστροφής, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε σήμερα να "ασχοληθεί" με την εστίαση.

Αντί όμως να συναντήσει τους θεσμικούς εκπροσώπους των 80.000 επιχειρήσεων του κλάδου, προτίμησε να δει μεμονωμένους επιχειρηματίες.

Αναμενόμενο, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία.

Έτσι κι αλλιώς, τίποτα καινούριο δεν είχε να ανακοινώσει πέρα από ανεπαρκή και αναποτελεσματικά μέτρα που ισχύουν ήδη. Η εστίαση καταστρέφεται, η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται...

Τέσσερα μέτρα

Σήμερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα για την εστίαση μετά από συνάντηση που είχε, με επαγγελματίες του κλάδου. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Το πρώτο μέτρο είναι ότι διατηρείται και για τον Μάρτιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων για τα καταστήματά σας.

Δεύτερον, το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει μηδενικό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αναστολή θα εξακολουθούν να αποζημιώνονται από την Πολιτεία.

Τρίτον, διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021. Θα επεκταθεί και στις μεταφορές, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, όταν αυτοί θα λειτουργήσουν, αλλά και στο τουριστικό πακέτο ως και το Δεκέμβριο.

Τέταρτον, το κράτος θα καλύψει, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την περασμένη άνοιξη».

Μητσοτάκης: Διατηρείται και τον Μάρτιο η απαλλαγή ενοικίου στην εστίαση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ