ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Το καλοκαίρι θα πάρουμε ανάσα

Πελώνη: Το καλοκαίρι θα πάρουμε ανάσα
Δελτίο τύπου / POOL - INTIME

Στον στόχο του αυστηρού lockdown που είναι να μειωθεί η κινητικότητα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ ζήτησε υπομονή «για να φτάσουμε στο καλοκαίρι».

Η κ. Πελώνη εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown στην Αττική, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να αποκλείει αυστηροποίηση των μέτρων, παραπέμποντας ωστόσο στις εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος, σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν ομαλά και αυτοί σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168.872, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.088 (3,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54.146 (61,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι 203 (72,2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 1.194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ