ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντάνε κύκλοι της ΕΡΤ στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Τι απαντάνε κύκλοι της ΕΡΤ στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το ζήτημα της ΕΡΤ εξελίσσεται σε μείζον σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τη δημοσιοποίηση σημειώματος «οδηγιών» για το πώς να προβληθεί στα δελτία ειδήσεων το θέμα της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε την ΕΡΤ χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου.

Ζήτησε επίσης την παραίτηση του προέδρου της Κωνσταντίνου Ζούλα, ενώ πρότεινε να ορίζεται από διακομματική επιτροπή η διοίκηση της ΕΡΤ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόφαση να κηρύξει εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση.

Είμαστε αντικειμενικοί

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της ΕΡΤ είπαν στο CNN Greece ότι:

«Οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευσταθούν. Η εικόνα από το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία παίχτηκε κανονικά στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ. Μάλιστα, ο χρόνος που της αφιερώθηκε ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που έδωσαν άλλα κανάλια. Τι νόημα έχει λοιπόν ένα σημείωμα που λέει να μην προβληθεί ένα θέμα, όταν αυτό τελικά προβάλλεται; Σημειώματα μπορεί να γράψει ο οποιοσδήποτε. Στην ΕΡΤ είμαστε αντικειμενικοί γιατί η δημόσια τηλεόραση ανήκει σε όλη την κοινωνία».

Το εμπάργκο

Σε σύσκεψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε χτες, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της ΕΡΤ. Στο αίτημα της παραίτησης Ζούλα υπήρξε συμφωνία όλων των συμμετεχόντων. Ακούστηκαν επίσης ισχυρές οι φωνές για την επιβολή εμπάργκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΕΡΤ.

Το CNN Greece ρώτησε ανώτερη κομματική πηγή αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να σταματήσει να στέλνει εκπροσώπους του στις εκπομπές της ΕΡΤ.

Η απάντηση ήταν η εξής:

«Η διοίκηση Ζούλα έχει επιλέξει να πορευτεί στην ΕΡΤ με λογοκρισία και διαστρέβλωση. Το ζήσαμε με την απαράδεκτη κάλυψη του κορωνοπάρτι της Ικαρίας, με το σημείωμα λογοκρισίας που έχουν ήδη καταγγέλλει εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και η ΕΣΗΕΑ. Το ζήσαμε με το θράσος που η ΕΡΤ παρουσιάζει κεντρικά στελέχη της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ ως απλούς φοιτητές. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ορισμό διοίκησης από την Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής είναι μια πρόταση ευθύνης. Αν η κυβέρνηση απορρίψει αυτή την πρόταση, φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ