ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής - Το νέο σποτ

Μητσοτάκης: Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής - Το νέο σποτ
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής. Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε».

Αυτό σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναρτήσεις του στο Twitter και στο facebook, τις οποίες συνοδεύει από σχετικό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού από τον «Προμηθέα»

«Έχουμε τη δυνατότητα όπως έχουμε πολύ πει πολλές φορές να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών, έχουμε αποδείξει ότι με συνεργασία, με την απαραίτητη σύμπνοια όλων των κυβερνητικών δομών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα» όπως τόνισε ο πρωθυπουργός χθες κατά την αυτοψία του στον «Προμηθέα», όπως έχει ονομαστεί το mega – εμβολιαστικό κέντρο, στους χώρους της Helexpo στο Μαρούσι.

Η δυναμικότητα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη για το Φεβρουάριο είναι 1.000 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 6.480 εμβολιασμοί τη μέρα και 160.000 το μήνα.

Στην παρούσα φάση το προσωπικό του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο Μαρούσι αποτελείται από περίπου συνολικά 136 άτομα.

Ειδικότερα στελεχώνεται από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ η κάλυψη της διάρκειας του ωραρίου θα εναλλάσσεται σε δύο βάρδιες. Τονίζεται δε, πως το δυναμικό των 8 εμβολιαστικών κέντρων περιλαμβάνει έναν ιατρό, οκτώ νοσηλευτές και δύο διοικητικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ