ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το χιόνι σκέπασε το μύθο της αριστείας - Υπεύθυνοι Μητσοτάκης και Πατούλης για το χάος

ΣΥΡΙΖΑ: Το χιόνι σκέπασε το μύθο της αριστείας - Υπεύθυνοι Μητσοτάκης και Πατούλης για το χάος
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον περιφερειάρχη Αττική Γιώργο Πατούλη δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνονται για τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχουν προκληθεί μετά την κακοκαιρία.

Όπως υποστηρίζει η κομματική πηγή, και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογα κύματα κακοκαιρίας στο παρελθόν (2002, 2004, 2008), αλλά ουδέποτε υπήρξαν τόσο σοβαρά προβλήματα. Όπως επισημαίνεται, παρά το ότι η επιδείνωση του καιρού είχε προβλεφθεί με ακρίβεια, η κυβέρνηση και η περιφέρεια Αττικής δεν είχαν κάνει τη στοιχειώδη στοιχειώδεις προετοιμασία. Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι όλα είναι επικοινωνία, δεν ασχολείται με τα πραγματικά ζητήματα της διακυβέρνησης, έχοντας ως στήριγμα τα «ΜΜΕ της Λίστας Πέτσα». Το χιόνι σκέπασε το μύθο της τεχνοκρατικής επάρκειας και της αριστείας της ΝΔ λένε στην Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικά όσα έγραψε χτες ο Αλέξης Τσίπρας στο Facebook:

«Δεν ξέρω αν τελικά ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους βούλιαξε στο χιόνι, αλλά ο μηχανισμός της επιτελικής προπαγάνδας αποδεικνύεται εξαιρετικά στιβαρός, αν και μας κοστίζει κάτι παραπάνω.»

Σήμερα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ξερχαβαλωμένο κράτος το οποίο διοικείται από υπερβολικά αμειβομένα golden boys.

Τα σημεία

Τα συγκεκριμένα σημεία που εστιάζεται η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

-Η πολύ κακή κατάσταση του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος απαξιώνεται για να ιδιωτικοποιηθεί. Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε σε δήλωσή του:

«Η κυβέρνηση απέδειξε πως η προτεραιότητά της είναι η απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η αύξηση των τιμολογίων, ίσως γιατί έτσι διευκολύνεται η ιδιωτικοποίησή του.Ο ΔΕΔΔΗΕ της κυβέρνησης των «αρίστων», υποφέρει σήμερα από έλλειψη προσωπικού και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών του, αδυνατεί να διορθώσει τις βλάβες στον αναγκαίο χρόνο. Παράλληλα, αποδεικνύεται η αδυναμία συντονισμού για τη συνδρομή της πολιτικής προστασίας. Απέναντι στην αγωνία του κόσμου βλέπουμε και πάλι την επικοινωνία.»

-Tο προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού από το οποίο ο παραχωρησιούχος γλιτώνει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου. Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε σχετικά στο CNN Greece:

«Η δραματική κατάσταση του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και η επικοινωνιακή διαχείριση κάθε προβλήματος της χώρας φαίνονται τώρα και από μια χιονόπτωση. Αν και στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είναι υποχρέωση των παραχωρησιούχων να έχουν διαθέσιμα μηχανήματα όλο το 24ωρο για την ασφαλή λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της Εθνικής, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.»

-Η έλλειψη προστασία και η υποτιμητική συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους. Ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε στο Kontra:

«Αν έπρεπε να διαλέξω μία εικόνα για να δείξω πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση την κακοκαιρία, αυτή θα ήταν ο κλειστός ΗΣΑΠ στην Αθήνα και οι εργαζόμενοι στα delivery πάνω στα μηχανάκια τους, να κυκλοφορούν μέσα στα χιόνια, χωρίς το Υπουργείο Εργασίας να έχει λάβει κάποιο ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλειά τους.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ