ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρή: Εξετάζεται η παράταση του διδακτικού έτους – Στόχος οι πανελλήνιες να γίνουν στην ώρα τους

Μακρή: Εξετάζεται η παράταση του διδακτικού έτους – Στόχος οι πανελλήνιες να γίνουν στην ώρα τους
ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να παραταθεί το διδακτικό έτος η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

«Η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί, θα ανακοινωθεί επισήμως» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, επισημαίνοντας παράλληλα πως σε αυτή τη φάση το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη και να γίνουν επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται.

Ερωτηθείσα για τις Πανελλαδικές, ανέφερε:

«Όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί».

Σχετικά με την ύλη των Πανελλαδικών, η υφυπουργός σημείωσε:

«Σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει. Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ