ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού

Πιερρακάκης: Από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Βεβαίωση εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν οι πολίτες που έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Η βεβαίωση εμβολιασμού χορηγείται μέσω της πλατφόρμας gov.gr τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το πιστοποιητικό εκδίδεται μετά από την τελευταία δόση του εμβολίου.

Τι χρειάζονται οι πολίτες

- οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet (απαιτείται ταυτοποίηση στοιχείων μέσω Taxisnet)
- ο ΑΜΚΑ

Το πιστοποιητικό που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα και μπορείτε:

- είτε να το αποστείλετε ηλεκτρονικά
- είτε να το εκτυπώσετε και να το καταθέσετε σε δημόσια υπηρεσία

Πώς να κλείσετε ραντεβού

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης. Εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.

Στη διεύθυνση emvolio.gov.gr, αρχικά ελέγχεται η προτεραιοποίηση, αφού ο πολίτης βάλει τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ του. Έπειτα μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και ώρα, ενώ ακολούθως να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.

Μετά, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και η δεύτερη δόση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ