ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντούν οι πολίτες για τη «Μήδεια»

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντούν οι πολίτες για τη «Μήδεια»
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. 

Συγκεκριμένα η Alco καταγράφει διαφορά 14,5 μονάδων, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 23,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό της τάξεως του 12% των αναποφάσιστων, ενώ το 5,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλα κόμματα.

Στο ερώτημα προς τους πολίτες για τον ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 41%, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει 21%, ενώ κανέναν επιλέγει το 33%.

Κερδίζει έδαφος ο εμβολιασμός - Δυσαρέκεια για τα μέτρα κορωνοϊού

Για το πρόγραμμα των εμβολιασμών το 48% δηλώνει ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 40% που απαντά «όχι» για τον μήνα Φεβρουάριο. Στην ίδια ερώτηση τον Ιανουάριο το 36% δήλωνε ικανοποιημένο έναντι 43% που δεν ήταν.

Στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 50% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο ενώ το 44% εκφράζει την ικανοποιήσή του.

Αναφορικά με το πώς αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός την κακοκαιρία «Μήδεια» οι απόψεις διίστανται, καθώς για την Αττική το 61% δηλώνει «όχι», ενω το 39% πως είναι ικανοποιημένο. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα το 55% απαντά ικανοποιημένο, σε αντίθεση με 45% που δίνει αρνητική απάντηση. Στο σύνολο το 51% δεν είναι ικανοποιημένο ενώ το 49% είναι.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το 53% είναι υπέρ ενώ το 38% τάσσεται κατά αυτής της απόφασης της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ