ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Ανεπίτρεπτο κλινικές του ΚΑΤ να μετατρέπονται με προχειρότητα σε κλινικές Covid

ΚΙΝΑΛ: Ανεπίτρεπτο κλινικές του ΚΑΤ να μετατρέπονται με προχειρότητα σε κλινικές Covid
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tη μετατροπή κλινικών του ΚΑΤ σε κλινικές Covid καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής, αποδίδοντας στην κυβέρνηση προχειρότητα και έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Την ώρα που η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας φτάνει σε κρίσιμο σημείο, η κυβέρνηση συνεχίζει να ενεργεί με απίστευτη προχειρότητα. Ως αποτέλεσμα της απουσίας ενός σοβαρού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Τώρα επιχειρεί να μετατρέψει κλινικές του ΚΑΤ σε κλινικές COVID, χωρίς ως τώρα να υπάρχει πρωτόκολλο για την προστασία των υγειονομικών και των άλλων ασθενών του νοσοκομείου. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί το υπουργείο Υγείας να σταματήσει τέτοιες προχειρότητες, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο σε δύσκολες συνθήκες να αναζητούνται μόνο λύσεις εις βάρος άλλων ασθενών, και να μην εντάσσεται στον επείγοντα σχεδιασμό ο ιδιωτικός τομέας της υγείας».

ΠΟΕΔΗΝ: Κρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Αττικής εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αποτυπώνει η ΠΟΕΔΗΝ διά του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος αναφέρει πως η κατάσταση είναι κρίσιμη, ενώ κάνει ειδική αναφορά σε «επισφαλή λειτουργία» του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα».

Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ο κ. Γιαννάκος δηλώνει ότι στην εφημερία του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» εισήχθησαν τα περισσότερα περιστατικά κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας.

Άνοιξαν νέες κλίνες και νοσηλεύονται συνολικά 65 ασθενείς, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια αναπτύχθηκαν ράντζα στις παθολογικές κλινικές με γενικά περιστατικά, λόγω σύμπτυξης κλινικών, όπως δηλώνει ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ