Μητσοτάκης: Ανάγκη για σαφή και ξεκάθαρη συμφωνία με την Τουρκία
Την ανάγκη να υπάρξει μια σαφής και ξεκάθαρη συμφωνία με την Τουρκία η οποία όμως δεν θα γίνει εις βάρος των αρχών της Ένωσης, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Εισερχόμενος στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες πριν από λίγο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, πως δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες 15 μέρες ως αποτέλεσμα της ανεύθυνης απόφασης συγκεκριμένων μελών να κλείσουν τα βόρεια σύνορα.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε πως περίπου 50 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα σήμερα δημιουργώντας μια χωρίς προηγούμενο ανθρωπιστική κρίση και επεσήμανε, πως είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία το συντομότερο δυνατό, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία που θα είναι λειτουργική και αποτελεσματική για να περιοριστεί η ροή μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο.
«Είναι επίσης απαραίτητο να παραμείνει ενεργό το σχέδιο μετεγκατάστασης έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων που έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα τις τελευταίες 15 μέρες. Ένα είναι σίγουρο, όποια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των βασικών αρχών της ΕΕ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Τριμερής Παπασταύρου με Μπέργκαμ και Ράιτ για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ
18:58
Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν
18:47
ΚΚΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο: Ο καημός του είναι πώς η περιοχή θα γίνει ορμητήριο πολέμου
18:37
Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά για ναρκωτικά και όπλα
18:25