ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρή: Εξετάζεται η παράταση της σχολικής χρονιάς

Μακρή: Εξετάζεται η παράταση της σχολικής χρονιάς
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται» ανέφερε η ίδια μιλώντας στο Mega.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, είπε ότι πρόκειται για χρονικό διάστημα μικρότερο από ένα μήνα.

«Και αν γίνει δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Ερωτηθείσα για τα φροντιστήρια που παραμένουν κλειστά, η κ. Μακρή είπε πως αυτό δεν οφείλεται στο υπουργείο.

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Αξιολόγηση και πανελλήνιες

Σχολιάζοντας το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, η υφυπουργός Παιδείας είπε:

«Αξιολόγηση περιλαμβανόταν και στο νόμο Γαβρόγλου. Δυστυχώς είμαστε η μία από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπάρχει αξιολόγηση. Όταν κοινή παραδοχή είναι ότι πρέπει να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικές μονάδες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών θα βρουν τον τρόπο που θα γίνει».

Αναφορικά με της πανελλήνιες είπε ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους.

Υπενθύμισε, παράλληλα, πως τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.

Τέλος, δήλωσε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων που θα εισαχθεί σε πολλά σχολεία θα περιλαμβάνεται και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ