ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Ράπτη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Ζωή Ράπτη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown μέχρι την Καθαρά Δευτέρα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του lockdown –και μάλιστα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα- η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Ράπτη είπε:

«Αυτό πρέπει να μας στενοχωρεί, αλλά μας αφορά όλους, η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο και το κράτος να βρίσκεται παντού, είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις για το lockdown θα ληφθούν την Παρασκευή.

«Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια, συμπληρώνοντας:

«Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση, πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας…».

Η υφυπουργός εξήγησε πως πλέον έχουμε φτάσει πολύ κοντά στον εμβολιασμό ενός πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, με πάνω από 960.000 εμβολιασμούς μέχρι σήμερα.

«Τα νοσοκομεία μας έχουν αυτή τη στιγμή ασφυκτική πίεση έχουμε μπροστά μας μιας δύσκολη εβδομάδα. Χθες έγιναν περίπου 26.000 τεστ και είχαμε πολύ μεγάλο ποσοστό τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη στην Αχαΐα και σε πολλές άλλες πόλεις, η Αττική έχει 569 κρούσματα, που σημαίνει ότι το ΕΣΥ θα έχει αυξημένη ανάγκη σε κλίνες» είπε η ίδια.

Την ίδια ώρα, αποκάλυψε πως θα προστεθούν 120 κλίνες (και ΜΕΘ) παραχωρημένες από το στρατό στο ΝΙΜΤΣ για περιστατικά non COVID ενώ η κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τον ιδιωτικό τομέα, εφόσον και όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Πρέπει το ΕΣΥ να ενισχύεται και θα ενισχύεται καθημερινά. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δίνουν καθημερινά περισσότερες κλίνες για COVID για να ανταποκριθεί το σύστημα» δήλωσε, και συνέχισε:

«Είμαστε προς το τέλος μια δύσκολης περιόδου. Εκτιμώ ότι αν όλοι συστρατευθούμε, στη γραμμή ότι έχουμε λίγο ακόμα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες, μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία (της αγέλης) σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ευάλωτου πληθυσμού αυτό μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι αρχές Μαΐου μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο lockdown».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ