ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Β. Κεγκέρογλου: Να τηρηθεί η νομιμότητα στην εμβολιαστική διαδικασία

Κορωνοϊός - Β. Κεγκέρογλου: Να τηρηθεί η νομιμότητα στην εμβολιαστική διαδικασία
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαφάνεια και τήρηση της νομιμότητας στην εμβολιαστική διαδικασία ζητά το ΚΙΝΑΛ με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμβολιασμό ημετέρων.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εγκαλεί την κυβέρνηση για σωρεία παραβάσεων της προτεραιότητας των εμβολιασμών, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις κομματικών στελεχών της ΝΔ.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρονται ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας και φίλοι τους, στο Κοινωνικό Κέντρο Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, 24 άτομα που δεν είχαν σχέση με το ΚΚΠ ούτε ως εργαζόμενοι ούτε ως περιθαλπόμενοι, προσκείμενος στην κυβέρνηση δημοσιογράφος και πολλά άλλα παραδείγματα με κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

«Ελπίζαμε ότι το θέμα της Υγείας και ιδιαίτερα το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα χαρακτηριζόταν από διαφάνεια, επιστημονικά κριτήρια και δικαιοσύνη και ιδιαίτερα μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το Δεκέμβριο ο εμβολιασμός κατ εξαίρεση παρατρεχάμενων και συγγενών υπουργών και κομματικών στελεχών» αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο ίδιος καλεί τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Τι απαντάται στους πολίτες που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να εμβολιαστούν και ιδιαίτερα σε αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες;

2. Θα λάβετε μέτρα και πια για την διαφάνεια και την τήρηση της προτεραιότητας των εμβολιασμών;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ