ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για Κουφοντίνα και δηλώσεις Δρίτσα στη Βουλή

Κόντρα για Κουφοντίνα και δηλώσεις Δρίτσα στη Βουλή
ΙΝΤΙΜΕ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Δρίτσα αναφορικά με τη 17 Νοέμβρη, τις οποίες η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε ατυχείς, κρατώντας αποστάσεις από όσα είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός για τον Κουφοντίνα.

Για ανιστόρητη και χωρίς προηγούμενο δήλωση για την οποία δεν πήρε θέση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή. «Όφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας να απαντήσουν σε αυτή ανιστόρητη δήλωση κι ο ίδιος ο κ. Δρίτσας να έρθει εδώ να δώσει εξηγήσεις κι όχι να βγαίνει στα κανάλια, ακούστηκε στο πανελλήνιο ακούστηκε ξεκάθαρα τι εννοούσε», είπε και πρόσθεσε πως αντί για εκκωφαντική σιωπή ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να απαντήσει στο Κοινοβούλιο. «Είναι προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα δεκάδες θύματα, στην παράταξη της ΝΔ και τη δημοκρατία, είναι προσβολή στο λαό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που αναφέρθηκε σε «κατήφορο» Βρούτση και ζήτησε δίκαιη εφαρμογή των νόμων για όλους. «Είναι άλλο να λένε για φυλακισμένους ότι δεν έχουν δικαιώματα, οι νόμοι είναι για όλους, όπως είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη, φτάνει πια με αυτόν τον κατήφορο που αντιπροσωπεύει ο κ. Βρούτσης», είπε. «Όταν κατεβαίνεις στο σπίτι πιο κάτω, και πας πιο κάτω και πιο κάτω και φτάνεις στο κελάρι και λες ότι δεν έχει άλλο κάτω, πάντα υπάρχει ένας κ. Βρούτσης που χτυπάει από κάτω, τουκ, τουκ, τουκ… », είπε ακόμη και σημείωσε ότι υπήρξε διευκρινιστική δήλωση του Θοδωρής Δρίτσα.

Ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της υπόθεσης και ανοχή, αντίστοιχα, που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, επέρριψε ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ που σημείωσε πως ένας ισοβίτης, αμετανόητος δολοφόνος κινδυνεύει να μετατραπεί σε ήρωα. Χαρακτήρισε δε, απαράδεκτες και ανιστόρητες τις δηλώσεις Δρίτσα.

«Η υπόθεση Κουφοντίνα έχει τελειώσει πολιτικά, ηθικά, νομικά, έχει καταδικαστεί», ανέφερε από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης ο Κωνσταντίνος Χήτας υποστήριξε ότι η ισόβια καθειρξη πρέπει να ισχύει στην πράξη. «Καταδικάστηκε για τα εγκλήματα του, κανείς δεν μιλάει για αθώωσή του, αλλά για εφαρμογή των αρχών δικαίου, οφείλουμε σεβόμαστε δικαιώματα κρατουμένων», είπε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ