ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας στο CNN Greece: Δεν είπα αυτά που μου καταλογίζει η ΝΔ

Δρίτσας στο CNN Greece: Δεν είπα αυτά που μου καταλογίζει η ΝΔ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / ΙΝΤΙΜΕ

Με δήλωσή του στο CNN Greece ο Θοδωρής Δρίτσας διευκρινίζει περαιτέρω όσα είπε χτες για τη 17 Νοέμβρη, με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει χτες ότι κανείς δεν είχε τρομοκρατηθεί από τη δράση της 17 Νοέμβρη. Η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια ο κ. Δρίτσας έκανε διευκρινιστική δήλωση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ατυχή όσα είχε πει αρχικά.

Η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα στο CNN Greece έχει ως εξής:

«Δεν είπα και δεν θα μπορούσα να πω αυτά που μου καταλογίζει η ΝΔ και το γνωστό μιντιακό σύστημα. Παραδέχτηκα ότι η διατύπωσή μου ήταν ασαφής. Θεώρησα ότι θα ήταν κατανοητή. Όπως αποδείχτηκε, η ασάφεια της διατύπωσης μπορεί να παρερμηνευτεί ακόμα και από καλοπροαίρετους».

Ο κ. Δρίτσας προσέθεσε ότι:

«Όταν είπα ότι κανείς δεν είχε τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, θεωρούσα ότι απέδιδα το πραγματικό περιεχόμενο της σκέψης μου ότι δηλαδή οι Έλληνες πολίτες δεν τρομοκρατήθηκαν και δεν πέρασε η τρομοκρατία, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Είπα ακόμα ότι κατανοώ την οργή των θυμάτων, των συγγενών αλλά και της παράταξης της Δεξιάς από την οποία προέρχονταν τα περισσότερα θύματα. Θεωρώ όμως ανεπίτρεπτη την εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Κλείνοντας, ο κ. Δρίτσας ανέφερε:

«Στηλίτευσα, τέλος, την επικίνδυνη κι ανεύθυνη (κατά παράδοση) στάση της Δεξιάς στο φόντο της τρομοκρατίας να στοχοποιεί και να ενοχοποιεί τους αντιπάλους της και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Παλιότερα είχαν κατηγορήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Περικλή Κοροβέση ως αρχηγούς της 17 Νοέμβρη. Τώρα αποκαλούν τον Αλέξη Τσίπρα αυτόκλητο συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για το ζήτημα:

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές.

Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Η απάντηση της ΝΔ

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ανακοίνωσή της της η Νέα Δημοκρατία:

«Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα από τις προσβλητικές για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους και ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αυτήν από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την Πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα. Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες- εν μέσω πανδημίας μάλιστα- κι όλοι θυμούνται τις ειδικές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές για τον πολυϊσοβίτη επί διακυβέρνησης Τσίπρα. Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι συνέχεια όλων των παραπάνω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ