ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεισμός Ελασσόνα: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Σεισμός Ελασσόνα: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη κινητοποίηση και στη σημαντική συνδρομή όλων όσοι επιτελούν το καθήκον τους ή προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους συμβάλλοντας στην ανακούφιση των σεισμόπληκτων, εξεφρασε ο Μάξιμος Χαρακοπουλος κατα την επίσκεψη του στις περιοχές που επλήγησαν απο τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Ο βουλευτης Λαρίσης της ΝΔ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε το χτύπημα του Εγκέλαδου και τις ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση στήριξη των πληγέντων.

Όπως ανεφερε σε συνομιλητές του ο κ. Χαρακόπουλος καθ' οδόν για τα πληγέντα χωριά είναι εμφανής η παρουσία της ΕΛΑΣ για την ασφαλή πρόσβαση, αλλά και η συνδρομή του στρατού και της πυροσβεστικής. Από την πρώτη στιγμή,οι ένοπλες δυνάμεις, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, η αστυνομία και η πυροσβεστική, παρουσία των διοικητών τους στη Θεσσαλία, του ταξίαρχου Αστέριου Μαντζιώκα και του αρχιπυραγού Ευάγγελου Φαλάρα, προσέφεραν πολύτιμη αρωγή.

Επίσης, η εγκατάσταση σκηνής του ΘΕΨΥΠΑ στο Δαμάσι, με μέριμνα του υπουργείου Υγείας, για την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων για όσο καιρό απαιτηθεί, όπως και η παρουσία εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και προσωπικού του ΕΟΔΥ στο Μεσοχώρι, συνεισφέρουν σημαντικά στη δημιουργία ενός πλέγματος ουσιαστικής βοήθειαςκαι ασφάλειας στους πληγέντες, δεδομένης και της επισφάλειας από τον κορωνοϊό.

Βεβαίως, καθοριστική είναι τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πολιτικής Προστασίας, των δημοτικών και τοπικών αρχών και του προσωπικού τους, που νυχθημερόν βρίσκονται αγόγγυστα στις επάλξεις. Τέλος, ευχαριστίες οφείλουμε στα κλιμάκια των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, που πραγματοποιούν αυτοψίες σε οικίες και υποδομές στην περιοχή.

Σεισμός Ελασσόνα – Πέτσας: Τη Δευτέρα η καταβολή 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ