ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Υπό σφοδρή πίεση το ΕΣΥ – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Κορωνοϊός: Υπό σφοδρή πίεση το ΕΣΥ – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια
INTIME NEWS / © Intime p.a.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για την πανδημία του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τη διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία υφίστανται μεγάλη πίεση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασιλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι επικεφαλης των δύο Υγειονομικών Περιφερειών του Λεκανοπεδίου, Παναγιώτης Στάθης και Χρήστος Ροϊλός, και ο διοικητής του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο έγιναν συνολικά 276 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αριθμός – ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας Covid 19 στη χώρα μας.

Οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς το ΕΣΥ παραμένει στο «κόκκινο».

Σημειώνεται ότι το ΝΙΜΤΣ έχει σχεδον γεμίσει από περιστατικά non Covid-19 και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκκένωση των κλινικών του Σισμανόγλειου, ώστε να αρχίσει να δέχεται περιστατικά Covid-19 από την ερχόμενη Τρίτη.

Η ανησυχία των επιστημόνων αλλά και της κυβέρνησης επικεντρώνεται, πάντως, στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, καθώς, πέραν των 2.301 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανήλθαν σε συνολικά 452.

Συναγερμός για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού που στέλνουν 30άρηδες στην Εντατική

Lockdown: Το σενάριο για άνοιγμα τον Απρίλιο και η επιθυμία για τον Μάρτιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ