ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπλοκές στη Νέα Σμύρνη - Κικίλιας: Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση

Συμπλοκές στη Νέα Σμύρνη - Κικίλιας: Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση
INTIME

Αναφορά στα πρωτόγνωρα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη έκανε ο υπουργός Υγείας κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. 

Ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε: «Αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν».

Ο ίδιος επισήμανε: «Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση. Να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Και πόσο τελικά κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι «η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται».

«Μόνο χθες (σ.σ. Τρίτη) είχαμε 185 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει περίπου 200 κλίνες, τότε βλέπετε ότι κάθε μέρα –τις τελευταίες ημέρες- σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο», σημείωσε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

«Έχουμε ήδη 3.787 συνανθρώπους μας να νοσηλεύονται με Covid-19 στην Ελλάδα κι ενώ ξεκινήσαμε το 2019 με 556 ΜΕΘ στο σύνολο, έχουμε καταφέρει με τιτάνιες προσπάθειες να έχουμε φτάσει αισίως –με τις 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID του Ιπποκράτειου- τις 1.404 σήμερα και συνεχίζουμε», πρόσθεσε.

«Η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται. Ξεκινήσαμε με 229 ΜΕΘ-COVID στην Αττική πριν από ένα μήνα και έχουμε φτάσει στις 362, αύξηση 58%».

Όπως είπε, «από σήμερα μπήκε στη μάχη το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο δέχεται πλέον αποκλειστικά περιστατικά covid. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, να στηριχτεί το ΕΣΥ».

Ο ίδιος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ