ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάληψη ΑΠΘ: Τι λένε κυβερνητικές πηγές για την εκκένωση της πρυτανείας

Κατάληψη ΑΠΘ: Τι λένε κυβερνητικές πηγές για την εκκένωση της πρυτανείας
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Την απόδοση του πανεπιστημίου σε αυτούς που ανήκει, δηλαδή στους φοιτητές και στους καθηγητές του ΑΠΘ, προτάσσουν από την κυβέρνηση με αφορμή την επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας.

Άλλωστε από τη διαδικασία της ταυτοποίησης προκύπτει ότι τα 14 από τα 33 άτομα που προσήχθησαν δεν ήταν φοιτητές, ούτε έχουν την παραμικρή σχέση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στον αντίποδα οι υπόλοιποι 19 δήλωσαν φοιτητές.

Όπως μεταδίδεται προς το CNN Greece, από τα ευρήματα της επιχείρησης παρουσιάζει ενδιαφέρον το πανό που είχαν αναρτήσει οι πρωταγωνιστές, που δείχνει ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή τον πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Επιπλέον κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η εκκένωση έγινε παρουσία εισαγγελέα, και επρόκειτο για μια επιχείρηση που ολοκληρώθηκε ομαλά.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης η κατάληψη στην πρυτανεία είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμμία διοικητική πράξη στο Πανεπιστήμιο και επιπλέον οι φοιτητές που κάνουν τηλεκπαίδευση να μην έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες, καθώς δεν υπήρχε καμμία διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου.

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ για την εκκένωση της πρυτανείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ