ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Πώς θα λειτουργεί ο αριθμός 13032 για το λιανεμπόριο

Γεωργαντάς: Πώς θα λειτουργεί ο αριθμός 13032 για το λιανεμπόριο
© Intime p.a.

Για τον αριθμό 13032, που δημιουργήθηκε για το λιανεμπόριο όταν τελικά επιτραπεί η επαναλειτουργία του κλάδου, τους μέχρι τώρα εμβολιασμούς αλλά και το χρονοδιάγραμμα του επόμενου διαστήματος μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο Mega για το νέο νούμερο 13032, το οποίο θα χρησιμοποιείται για αγορές, ο κ. Γεωργαντάς είπε:

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθήσαμε να βρούμε τεχνικές λύσεις που θα μπορούν να διευκολύνουν το λιανεμπόριο και τους καταναλωτές, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι. Δεν ξέρω αν θα υπάρχει περιορισμός τριών ωρών. Αλλά θα υπάρχει οριζόντιος περιορισμός στην αποστολή μηνύματος, θα επιτρέπεται ένα μήνυμα την ημέρα. Στη δεύτερη προσπάθεια θα είναι αρνητική η απάντηση».

«Δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμό στους υπόλοιπους κωδικούς. Θα γίνει ξεχωριστός αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι τον Μάιο θα υπάρχει ένα τείχος ανοσίας πολύ ισχυρό στη χώρα μας και το καλοκαίρι θα είμαστε σε κάποια κανονικότητα».

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του.

«Γίνονται 33-35 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα. Έχουν εμβολιαστεί 1,2 εκατ. συμπολίτες και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα, ιδίως του Απριλίου θα ξετυλιχθεί ακόμα περισσότερο η εφοδιαστική και η εμβολιαστική αλυσίδα. Τον Απρίλιο περιμένουμε πάνω από 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer και περιμένουμε και το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ο στόχος, αρχές Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες, είναι εφικτός», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Συμπληρώνοντας:

«Οι ευπαθείς ομάδες είναι περίπου 270 χιλ. συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Εντός του Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Λίγες ημέρες μετά θα ξεκινήσει η ηλικιακή ομάδα 70-74. Δεν αργεί η ώρα που θα εμβολιαστούν και αυτές οι κατηγορίες».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca, τη χορήγηση του οποίου έχουν διακόψει ήδη αρκετές χώρες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι:

«Ειδικότεροι είναι οι γιατροί για να απαντήσουν. Δεν υπάρχει κάποια σύνδεση των ελάχιστων περιστατικών με τον εμβολιασμό. Γίνεται η διερεύνηση από τις αρμόδιες επιτροπές. Το μεγάλο παράδειγμα είναι η Μεγάλη Βρετανία όπου με 11 εκατ. εμβολιασμούς δεν υπήρξε τέτοια σύνδεση. Στην Ελλάδα έχουμε μία μόνο περίπτωση που εξετάζεται αν συνδέεται με τον εμβολιασμό. Συνεχίζεται κανονικά ο εμβολιασμός, δεν υπάρχει καμία επίσημη σύνδεση».

«Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξετάζονται όλες οι δυνατότητες. Όταν θα υπάρχει μεγάλη ροή εμβολίων, θα υπάρχει συμβολή και από φαρμακοποιούς και από ιδιώτες γιατρούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ