ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου, τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και για την πανδημία του Covid-19.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Μακρόν είχαν, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθούν στις ιστορικές, συμμαχικές σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας που παρέμειναν αταλάντευτες στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αναδεικνύονται τις ημέρες αυτές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Την περασμένη εβδομάδα ακυρώθηκε η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, λόγω της «έκρηξης» κρουσμάτων στη Γαλλία.
Την είδηση γνωστοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ενώ λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε και από ελληνικές κυβερνητικές πηγές.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε απαντήσει θετικά στην ελληνική πρόσκληση να παρευρεθεί στην Αθήνα, ωστόσο η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Γαλλία –ιδιαίτερα στο Παρίσι και τα περίχωρά του- δεν επιτρέπουν στον Μακρόν να ταξιδέψει.

«Η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων» δήλωσε σχετικά ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως στη Γαλλία έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown για έναν ακόμη μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ