Πελώνη: Από τις αρχές Απριλίου διαθέσιμα τα self test
Ανανεώθηκε:
Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε η Αριστοτελία Πελώνη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει «τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ».
«Έχουν προσληφθεί 10.000 από τους οποίους 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια, τονίζοντας παράλληλα πως η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%.
Ερωτηθείσα αναφορικά με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει θα γίνει.
«Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ» δήλωσε η ίδια.
Λιανεμπόριο και σχολεία παραμένουν προτεραιότητες
Αναφορικά με τη χαλάρωση του lockdown, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως το λιανεμπόριο και τα σχολεία παραμένουν προτεραιότητες.
Σημείωσε δε, πως τα δωρεάν self test θα είναι έτοιμα προς διάθεση στις αρχές Απριλίου.
Κλείνοντας, τόνισε:
«Εμείς είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση».
BOOKREADS : Από τον Στίβεν Κινγκ, στον Αντώνη Τουμανίδη: Τρία βιβλία για τη βία πίσω από την κανονικότητα
09:00
Basketgate: Οι ισχυρισμοί Παπαπέτρου που δεν έπεισαν - Στο «μικροσκόπιο» κινητά και επικοινωνίες
08:59
Ταϊβάν: Ένας νεκρός και πάνω από 500 τραυματίες από τον τυφώνα Τσάμπι - Χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
08:44
ΗΠΑ-Ιράν: «Φουντώνουν» τα σενάρια για νέα πλήγματα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές - Τι λένε οι αναλυτές
08:31