ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Δέκα ασθενοφόρα αγοράζει το υπουργείο Οικονομικών

Σταϊκούρας: Δέκα ασθενοφόρα αγοράζει το υπουργείο Οικονομικών
ΙΝΤΙΜΕ

Τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών ότι βρίσκεται δίπλα στο υπουργείο Υγείας στη μάχη αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας και αναφέρθηκε στην αγορά δέκα ασθενοφόρων για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του ΕΚΑΒ.

«Το υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει ότι παράλληλα με τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα μέτρων, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας», είπε ο υπουργός Οικονομικών σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν με τις δωρεές τους, πολίτες και επιχειρήσεις. Τα δέκα ασθενοφόρα θα κατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα.

«Για ό,τι χρειάζεται το υπουργείο Υγείας, εκτός δαπανών προϋπολογισμού, το υπουργείο Οικονομικών είναι εδώ», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας που έκανε λόγο για μια κατάσταση δύσκολη τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο και της υγείας, με ανθρώπινες απώλειες.

Ανέφερε ακόμη, πως σε σχέση με το 2019 έχουν γίνει 10.000 περισσότερες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, 12.000 μονιμοποιήσεις ιατρών και υπερδιπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική αυξήθηκαν σε 389 από 229.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ