ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Κουτσούμπας σε κυβέρνηση: Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών εδώ και τώρα

Κορωνοϊός - Κουτσούμπας σε κυβέρνηση: Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών εδώ και τώρα
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας την να προχωρήσει σε αναγκαστική επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό, χαρακτήρισε σοκαριστική την εικόνα με τα ασθενοφόρα στον Ευαγγελισμό και διερωτήθηκε πότε η κυβέρνηση θα αντιληφθεί την κατάσταση. «Μιλάτε λες και δεν έχετε συναίσθηση, λέτε για πίεση, τώρα έχουμε κατάρρευση, ειδικά στην Αττική», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή να επιταχθούν όλες οι διαθέσιμες κλίνες, όλες οι ΜΕΘ μαζί με το προσωπικό, γιατί αρνείστε να επιτάξετε τα μεγάλα νοσοκομεία; Άμεσα να γίνει η επίταξη χωρίς αποζημίωση».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό μορατόριουμ.

«Ο λαός δεν πρέπει να κάνει κανένα μορατόριουμ απέναντι στην κυβέρνηση όπως τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αρκεί αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή δήθεν η κυβέρνηση να μην φέρει 3-4 νομοσχέδια. Ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει γιατί υπάρχει πληθώρα αντιλαϊκών νόμων», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να μην μιλά εκ μέρους του λαού και του κινήματος που δίνει καθημερινά μάχη να βγει από αυτή την περιπέτεια. Καλά θα κάνει να μιλά μόνο για τα στελέχη του. Ο κ. Τσίπρας ας τους βάλει να υπογράψουν μορατόριουμ με την κυβέρνηση. Άλλωστε όσο ήταν στην κυβέρνηση είχε ξεχάσει το λαό και τώρα μιλά τα λόγια του αέρα όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει. Ο ΣΥΡΖΑ είναι σε μόνιμο μορατόριουμ με την κυβέρνηση. Από το "θα λογαριαστούμε μετά" πέρασε σε δημιουργικές προτάσεις για υπουργούς κοινής αποδοχής. Αν αυτά δεν είναι αποδοχή τι είναι;» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο «κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ βάζουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές για να μπερδέψουν τον λαό», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ