ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνει την πίεση για τις μετατάξεις – Πυρά σε Γεραπετρίτη και Βορίδη

ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνει την πίεση για τις μετατάξεις – Πυρά σε Γεραπετρίτη και Βορίδη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η αξιωματική αντιπολίτευση εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση για την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στο CNN Greece, η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι η άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και η ένταξή τους στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, μπορεί να δώσει ισχυρές ανάσες σε ένα σύστημα Υγείας που ασφυκτιά λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα παραπάνω, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Σήμερα τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Μάκης Βορίδης.

«Εξοργιστικός ο Γεραπετρίτης»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο δραματική. Δύο ασθενείς έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Λαϊκό, περιμένοντας μάταια, πρόχειρα διασωληνωμένοι, να ανοίξει μία κλίνη ΜΕΘ.»

Η Κουμουνδούρου προσθέτει ότι:

« Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό την ώρα που δεκάδες ασθενείς, είτε με covid είτε με άλλα νοσήματα, βρίσκονται σε πολυήμερη αναμονή για να βρεθεί μία κλίνη ΜΕΘ, ο υπουργός επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, να δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για άλλες κλίνες».

«Κερδοσκοπία των ιδιωτών»

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι: «Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί το πρόβλημα της τεράστιας πίεσης στο σύστημα υγείας, γιατί το κρίσιμο τώρα είναι ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια.

Καθημερινά, 100 και πλέον ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Αυτό που είναι απαραίτητο να γίνει σε αυτές τις συνθήκες –και η κυβέρνηση δεν το κάνει- είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.»

Χαρακτήρισε δε «κερδοσκοπία» τη χρήση ιδιωτικών μονάδων υγείας, με τον τρόπο που την έχει προωθήσει η κυβέρνηση. «Το Λητώ, το οποίο υποτίθεται ότι διατέθηκε για την περίθαλψη ασθενών Covid-19 είναι μια μονάδα υγείας που δεν διαθέτει πνευμονολογική και παθολογική κλινική και την ενισχύουν διώχνοντας γιατρούς από το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο», σημείωσε. «Κερδοσκοπία είναι ακόμα όταν, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση υπερδιπλασιάζει το ημερήσιο νοσήλειο στις ιδιωτικές κλινικές από τα 800 στα 1.700 ευρώ », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επιτέθηκε στον Μάκη Βορίδη:

«Όταν χθες κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης, υποστηρίζει ότι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών είναι “αχρείαστο κόστος”, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια σκληρή νεοφιλελεύθερη επιλογή της ΝΔ να μείνουν οι ιδιώτες έξω από αυτή τη μάχη.»

«Αποτυχημένη διαχείριση»

Τέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Max της Πάτρας, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε:

«Ένα χρόνο μετά έχουμε μια αναποτελεσματική, αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας. Πέρα από τις αντικειμενικές καταστάσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση και ισχύουν για όλες τις χώρες, εδώ υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την έλλειψη ενός συνεκτικού και αποτελεσματικού σχεδίου, ενώ είχαν ειπωθεί, τουλάχιστον εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ