ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα Δένδια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το μήνυμα Δένδια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
AP Photo

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση και εθνική ενότητα τις προκλήσεις των καιρών.

«200 χρόνια από την 25η Μαρτίου του 1821. Τιμούμε τους ήρωες, αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση και εθνική ενότητα τις προκλήσεις των καιρών», ανέφερε και ευχήθηκε: «Χρόνια πολλά Ελλάδα!».

Τιμούμε το 2821 «με σεβασμό στην ιστορία, υπερηφάνεια για όσα έχουμε καταφέρει και πίστη στο μέλλον», αναφέρει αναφέρει εξάλλου το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Στην ιστοστελίδα του υπουργείου Εξωτερικών, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις εορτασμών σε όλο τον κόσμο (https://facebook.com/mfa.gr/)

«Η Ελλάδα σήμερα τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με σεβασμό στην ιστορία, υπερηφάνεια για όσα έχουμε καταφέρει και πίστη στο μέλλον», τονίζει.

«Το ΥΠΕΞ γιορτάζει τη σημερινή ιστορική επέτειο με τον Ελληνισμό της Ομογένειας και με τους φίλους και εταίρους μας σε όλο τον κόσμο».

Παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλει σε όλον τον κόσμο η πανδημία, η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα με ξεχωριστό τρόπο την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Λίγο μετά τις 09:30 η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία καθώς και οι υψηλοί προσκεκλημένοι της χώρας βρέθηκαν μπροστά από το κτήριο της Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Είχε προηγηθεί η έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Παρακολουθήστε μέσα από το liveblog του CNN Greece λεπτό προς λεπτό όλες τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μεγάλης επετείου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ