ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θερμό κλίμα η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Σε θερμό κλίμα η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν
INTIME / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23.00 ώρα Ελλάδος, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η τηλεφωνική συνομιλία του  πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

 

Η συνομιλία διήρκεσε περίπου μισή ώρα και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών ήταν εξαιρετικό.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μπάιντεν συζήτησαν μεταξύ άλλων για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ.

Το τηλεφώνημα φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς έλαβε χώρα σε μία σημαντική ημέρα για τον Ελληνισμό λόγω της συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ήδη ο πρόεδρος Μπάιντεν στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου μίλησε για ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας με νόημα ότι «θα είναι στενότερη από ποτέ» κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης.

Μήνυμα Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου: Ισχυρή και ιστορική η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ

Το μήνυμα της αμερικανικής διπλωματίας είναι διπλό, καθώς ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, δε, η Τουρκία έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας που πραγματοποίησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων επέκρινε την Άγκυρα για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά και γενικότερα για τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα εναντίον της χώρας μας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ