ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ιός – 1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο

Κικίλιας: Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ιός – 1,5 εκατ. εμβολιασμοί τον Απρίλιο
© Intime p.a.

Αρνήθηκε να ανακοινώσει ημερομηνίες για το άνοιγμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως δεν θα προτρέξει και υπενθύμισε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ερωτηθείς για το θέμα των εμβολιασμών, ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως εντός του Απρίλιου θα έχουν γίνει 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Ο υπουργός Υγείας είπε πως μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

«Προτεραιότητά μας είναι η δημόσια υγεία» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, σχολιάζοντας πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών.

Επεσήμανε δε, πως έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

«Σύμμαχοι» σε αυτή τη διαδικασία είναι, όπως είπε, ο καλός καιρός, οι εμβολιασμοί και η διενέργεια τεστ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα selftest είπε πως αυτά θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια.

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας είπε πως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το θέμα του λιανεμπορίου.

Ο υπουργός τόνισε πως για την εξέλιξη του ιού και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξεις του ιού και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις σε Αττική και άλλες πόλεις ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συστηματικά και με όποια πρόφαση και δικαιολογία έχει δημιουργήσει συνθήκες fake news για τον κορωνοιό και την μάχη της χώρας με την πανδημία.

Τέλος, ο κος Κικίλιας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, 1.717 γιατρών και πάνω από 5.000 νοσηλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ