ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse: Συντριπτικό «ναι» στα εμβόλια για τον κορωνοϊό - Τι λένε οι πολίτες για «άνοιγμα»

Δημοσκόπηση Pulse: Συντριπτικό «ναι» στα εμβόλια για τον κορωνοϊό - Τι λένε οι πολίτες για «άνοιγμα»
INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σημαντική και αυξανόμενη είναι η αποδοχή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς το 61% απαντά ότι σίγουρα θα εμβολιαστεί. 

Οκτώ στους δέκα (82%) πολίτες απάντησαν ότι θα το κάνουν, εν αντιθέσει με το 16% που έδωσε αρνητική απάντηση.

Tο 35% θέλει άμεση χαλάρωση του lockdown και το 34% εκτιμά ότι χρειάζεται μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων. Οι περισσότεροι πάντως εκτιμούν ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα, το 42% ζητεί το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, το 30% τα σχολεία και το 14% τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Οι πολίτες εκτιμούν πως ήταν η χαλαρή τήρηση των μέτρων, αλλά και ο ανεπαρκής έλεγχος οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ποσοστό 42%.

Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες, το 59%, ανησυχούν για τις νέες μεταλλάξεις (30% πολύ, 29% αρκετά), το 20% μέτρια, ενώ μικρή είναι η ανησυχία του 15% των ερωτηθέντων (6% λίγο, 9% ελάχιστα έως καθόλου).

Η ανησυχία για τις μεταλλάξεις είναι μεγαλύτερη στους άνω των 60 ετών ενώ λιγότερο ανήσυχη είναι η ηλικιακή ομάδα 17 έως 29 ετών.

Η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στις 11 μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απαντά το 7%, λευκό/άκυρο/αποχή το 5%, ενώ στο 10% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 43% των ερωτηθέντων έναντι του 27% που επιλέγουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένας από τους δύο» απάντησαν το 27%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ