ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άγριος καβγάς Πολάκη - Πλεύρη με βαριές εκφράσεις με «δοσίλογους» και «χοίρους»

Βουλή: Άγριος καβγάς Πολάκη - Πλεύρη με βαριές εκφράσεις με «δοσίλογους» και «χοίρους»
INTIME

Άγριος καβγάς με βαριές εκφράσεις ξέσπασε στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά.

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού, υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για σκανδαλώδεις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάνοντας αναφορά στη γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου.

«Μας προσέβαλε ο κ. Πολάκης ως δοσίλογους. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε ως εξής, όπως ο χοίρος του Αισώπου που προκάλεσε τον λέοντα να μονομαχήσει. Ο χοίρος τυλίχτηκε στην λάσπη και ο λέων του είπε "φεύγω δεν μονομαχώ μαζί σου". Δεν ασχολούμαστε με τον κ. Πολάκη», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσουν αν τους εκφράζουν όσα είπε ο βουλευτής τους.

«Δεν ανακαλώ τίποτα», ανταπάντησε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε:

«Η ιστορία κατέγραψε σε ποια μεριά ποταμού στάθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις, χοίροι και γουρούνια ήταν αυτοί που στα νιάτα τους ήταν στις πορείες της Χρυσής Αυγής», ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε.

«H ΝΔ ήταν αυτή που άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφύλιου πολέμου και κράτησε ζωντανή τη χώρα στην ευρωζώνη, να είστε προσεχτικοί όταν μιλάτε για αυτή τη δημοκρατική παράταξη», παρενέβη ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Αθανασίου με τον κ. Πλεύρη να κατηγορεί τον κ. Πολάκη για διχαστικό λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ