ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρεται η διάταξη για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

Αποσύρεται η διάταξη για τη διενέργεια rapid test στα φαρμακεία
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποσύρει η κυβέρνηση τη ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα στα φαρμακεία να διενεργούν rapid test.

Σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαγράφεται από το επίμαχο άρθρο 1 η φράση «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς».

Η απόσυρση της ρύθμισης για διενέργεια rapid test αποτελούσε αίτημα των φαρμακοποιών, οι οποίοι θα μπορούν μεν να πωλούν τα ταχέα τεστ, όχι όμως και να τα διενεργούν.

«Μέχρι σήμερα τα rapid test δεν μπορούσαν να πωληθούν από φαρμακείο», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε ότι το άρθρο επιτρέπει την πώληση τους στα φαρμακεία, απ’ όπου θα το προμηθεύονται οι πολίτες και θα το κάνουν στο γιατρό τους. Η σχετική βελτίωση σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας έγινε γιατί πρόκειται για επαγγελματικό δικαίωμα. «Το καλοκαίρι θα έχουμε πετύχει τον τοίχο ανοσίας και θα έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε ικανό πληθυσμό για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, είμαστε η έκτη χώρα στην Ευρώπη με πλήρως εμβολιασμένο πληθυσμό», ανέφερε και κάλεσε τα κόμματα να επιδείξουν την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που αναμένει η κοινωνία. «Η μικροπολιτική παλαιάς κοπής δεν έχει χώρο στο δημόσιο τομέα», σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Το επίμαχο άρθρο περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ