ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει τους πολίτες πειραματόζωα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει τους πολίτες πειραματόζωα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει στα μέτρα χαλάρωσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μια έμμεση ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης για το πως διαχειρίστηκε την πανδημία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα δεν είναι να συζητηθεί το ένα ή το άλλο μέτρο αποκομμένο, αλλά το γενικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται. Και το γενικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής είναι αποτυχημένο αφού σημειώνεται η τρίτη έξαρση του κορωνοϊού την ίδια στιγμή που έχουμε το πιο μακρύ lockdown στην Ευρώπη. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να υπάρξει επαρκής αντιμετώπιση της πανδημίας χωρίς συνταγογράφηση των τεστ, αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ, βελτίωση της κατάστασης στα ΜΜΜ, ελέγχους στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση των πιο αδύναμων οικονομικά.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση είναι εφικτή η λειτουργία οικονομικών τομέων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, χωρίς να αναζωπυρωθεί η πανδημία.

Το σχόλιο Χαρίτση

Μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε το εξής σχόλιο:

«Αντί για ένα συνολικό, έγκυρο σχέδιο ανοίγματος της αγοράς με ασφάλεια, μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η άρον άρον διαχείριση της εύλογης κοινωνικής δυσαρέσκειας. Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και καταναλωτές γίνονται για μια ακόμη φορά πειραματόζωα της κυβέρνησης»

Θέατρο του παραλόγου

Σε ανάλογο τόνο και ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες της εστίασης:

«Βιώνουμε μια κατάσταση παραλόγου και νομίζω ότι την αίσθηση αυτή δεν την έχουν μόνο οι επαγγελματίες που πλήττονται περισσότερο από όλη αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, αλλά και ο μέσος πολίτης.

Είναι παράλογο το γεγονός ότι η εστίαση έκλεισε πριν από 5 μήνες με 2.500 κρούσματα, 30 νεκρούς και 200 διασωληνωμένους και σήμερα η κυβέρνηση συζητά για άνοιγμα με 4.500 κρούσματα, 70 νεκρούς, 750 διασωληνωμένους και 150 πρόχειρα διασωληνωμένους να ψάχνουν να βρουν κρεββάτι. Αυτό ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να το κατανοήσει.»

Παρατήρησε ακόμα ότι:

«Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι ή κακώς ακολουθήσαμε μέτρα επί έναν χρόνο που δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα «και κακώς η Ελλάδα είναι η ώρα με το πιο παρατεταμένο lock down, ή καλώς τα κάναμε μέχρι σήμερα όλα αυτά, αλλά τώρα οδηγούμαστε σε αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε λογικές που κατακρίναμε παλαιότερα, επικίνδυνες λογικές ανοσίας της αγέλης.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακώσει τις επόμενες μέρες την επίθεσή του στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ