ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Εντελώς αποτυχημένη και επικίνδυνη πια η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Τζανακόπουλος: Εντελώς αποτυχημένη και επικίνδυνη πια η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση
ΙΝΤΙΜΕ

Για «θέατρο του παραλόγου» όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «συζητάμε το άνοιγμα δραστηριοτήτων με χιλιάδες περισσότερα κρούσματα από αυτά που είχαμε όταν μπήκαμε στο lockdown» και επέκρινε την κυβέρνηση ότι «ανοιχτά, πλέον, κατευθύνει και καναλιζάρει τη λειτουργία της επιτροπής για να εξυπηρετήσει τις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες». Μιλώντας για «τραγέλαφο», είπε ότι βλέπουμε διάφορους υπουργούς «να παριστάνουν ταυτόχρονα και τους ειδικούς, προκαταλαμβάνοντας τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής».

Βλέπουμε τον υπουργό Υγείας να είναι τελείως απών, βλέπουμε τον κ. Γεραπετρίτη, ως άλλος λοιμωξιολόγος, να εισηγείται στην επιτροπή», σημείωσε, σχολιάζοντας πως «όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει απολύτως και ολοκληρωτικά τον έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα έχουμε το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, καθώς ενώ παράγει πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών, δεν παράγει -όπως βλέπουμε όλοι- τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Είπε ότι «η αλαζονεία και ο κυνισμός με την οποία ο κ. Μητσοτάκης προπαγανδίζει το success story της κυβέρνησης είναι εξοργιστική». Πρόσθεσε πως την ίδια στιγμή, όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη. Συγκεκριμένα, «τα νοσοκομεία καταρρέουν γιατί η ΝΔ ποτέ δεν στήριξε πραγματικά το σύστημα υγείας και δεν πήρε μέτρα για τις μαζικές εστίες υπερμετάδοσης όπως τους χώρους εργασίας, η οικονομική διαχείριση της πανδημίας αποτυγχάνει με τη χώρα να καταγράφει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη, ο εκφυλισμός της Δημοκρατίας είναι εδώ, με τις εικόνες ακραίας αστυνομικής βίας, ενώ βλέπουμε και μια αδιανόητα εδραιωμένη αντίληψη ότι η ΝΔ δικαιούται να διαχειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις και το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν». Ως προς αυτό μίλησε για «απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, λίστες Πέτσα, σκάνδαλο της Cisco και παράδοση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων μαθητών σε μια πολυεθνική εταιρεία», για να συμπληρώσει ότι «όλα αυτά συγκροτούν την εικόνα μιας κυβέρνησης που είναι πλέον επικίνδυνη για τη χώρα».

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «αυτήν τη στιγμή στη χώρα έχουμε ένα καθεστώς Μητσοτάκη», «μιντιακό, διοικητικό, το οποίο αυτό που κάνει είναι να εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων». «Η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο Μαξίμου, η απίστευτη αλαζονεία της εξουσίας, η διαμόρφωση ενός μιντιακού συστήματος που καθημερινά λιβανίζει την κυβέρνηση και συγκαλύπτει πτυχές του έργου της, που σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα οδηγούσαν σε παραιτήσεις, όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει ένα καθεστώς Μητσοτάκη», επεσήμανε.

Αναφορικά με τη σύσταση προανακριτικής για τον Ν. Παππά, τη χαρακτήρισε «αποτέλεσμα της προσπάθειας της ΝΔ να δραπετεύσει από το πολιτικό αδιέξοδο της πλήρους αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι αποτελεί και «ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο της κυβέρνησης προς τους καναλάρχες, οι οποίοι δεν πρόκειται να συγχωρήσουν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Νίκο Παππά ότι ρύθμισε το τηλεοπτικό τοπίο και επέβαλε για πρώτη φορά να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των καναλιών για τις δημόσιες συχνότητες που χρησιμοποιούν».

Σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «τον ρυθμό της κυβερνητικής πολιτικής τον δίνει η έκθεση Πισσαρίδη: Ιδιωτικοποιήσεις στην ασφάλιση, σάρωση εργασιακών δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών και κατεύθυνση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε μεγάλα συμφέροντα, ένα μοντέλο που εξυπηρετεί τα ολιγαρχικά συμφέροντα στα οποία ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος».

«Η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις στρατηγικές αποτυχίες της κυβέρνησης αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται καθαρά», δήλωσε αναφερθείς στις δημοσκοπήσεις, προσθέτοντας ότι «η πολιτική φθορά της κυβέρνησης είναι αναντίστρεπτη».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με μια συνεπή, τεκμηριωμένη, μαχητική αλλά και προγραμματική αντιπολίτευση, θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα και θα εκφράσει αυτήν τη δυσαρέσκεια», υποστηρίζοντας ότι «είμαστε ενώπιον μιας ανατροπής στον συσχετισμό δύναμης, έτσι όπως αυτός διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2019 και μετά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ