ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: «Τα μέτρα έχουν προστατευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα»

Στ. Καλαφάτης: «Τα μέτρα έχουν προστατευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα»
ΙΝΤΙΜΕ

Το σκεπτικό των κυβερνητικών αποφάσεων για προσαρμογές στο μείγμα των μέτρων ανέλυσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης

«Τα μέτρα έχουν χαρακτήρα, προστατευτικό και όχι τιμωρητικό. Η στόχευση παραμένει πάντα η ίδια, αλλά οι συνθήκες αλλάζουν. Άλλες ήταν πριν από έναν χρόνο, άλλες πριν από έξι μήνες, άλλες τώρα», τόνισε ο κ. Καλαφάτης

Στόχος του νέου μείγματος, όπως υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης, είναι η πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας: «Να μην γίνονται συγκεντρώσεις στα σπίτια, να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, να αποσυμπιεστεί η κοινωνία. Πάντα με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ατομική ευθύνη και θα τηρούνται τα μέτρα, άρα θα είναι και πιο αποτελεσματικά», ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε ο κ. Καλαφάτης για τις αλλαγές στο μείγμα των μέτρων υπάρχουν τρεις παραδοχές: Πρώτη, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να δίνει εδώ και έναν χρόνο μια πολύ δύσκολη μάχη. Δεύτερη, ότι η Κυβέρνηση, -και αυτό φαίνεται από συγκεκριμένα στοιχεία- αντιμετωπίζει με τον πλέον πρόσφορο τρόπο, δεδομένων των συνθηκών, τη σύνθετη κρίση διάρκειας. Και το τρίτο η κοινωνία έχει κουραστεί, οι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Προτεραιότητες της Κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι το λιανεμπόριο και το άνοιγμα των σχολείων», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι «οι προτάσεις οι οποίες ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεδαφικό χαρακτήρα και ευτυχώς δεν τους ακούσαμε, όπως για παράδειγμα πριν από ένα χρόνο που μας έλεγαν να τα δώσουμε όλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ