ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα

Γεννηματά: Έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Πυρά» κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Συζήτησης Προ Ημερησίας Διατάξεως για την πανδημία και της επιπτώσεις της στην οικονομία.

«Κύριε Μητσοτάκη ήρθατε με άλλο ύφος και διάθεση. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά διότι έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν πείσατε τους πολίτες, το ΕΣΥ είναι σε βαθύ κόκκινο, οι εργαζόμενοι είναι σε ανασφάλεια» δήλωσε η κ. Γεννηματά, η οποία και ζήτησε τη σημερινή συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Γεννηματά είπε πως το Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει έγκαιρα το αδιέξοδο των οριζόντιων μέτρων.

«Στα νησιά έβλεπαν τις οικονομίες τους να κλείνουν ενώ είχαν μηδενικά κρούσματα. Εάν μας είχατε ακούσει, δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στο ΕΣΥ, τονίζοντας πως έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Οι αποφάσεις σας δεν αιτιολογήθηκαν ποτέ. Δεν τηρήθηκε ποτέ η εφαρμογή των μέτρων. Τα μέτρα σας ήταν ανεπαρκή» δήλωσε επίσης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

«Απαιτείται σοβαρό εθνικό σχέδιο» ανέφερε, και συμπλήρωσε:

«Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, ποτέ δεν ανταποκριθήκατε. Σε αυτό το πλαίσιο επιμένουμε ότι απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να είναι πλέον covid-free».

Εξέφρασε, επίσης, τη θέση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον μεικτά (covid και non covid) νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ