ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο χώρο της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ το πρωί του Σαββάτου

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο χώρο της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ το πρωί του Σαββάτου
ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στην περιοχή του Υμηττού.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει εκεί σε εκδήλωση για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων.

Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στο δρόμο του ρεαλισμού

Μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας τόνισε ότι η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με άλλα κράτη, που είχαν πιο οργανωμένα συστήματα υγείας σημειώνοντας ότι η εικόνα καταστροφής που προβάλλει η αντιπολίτευση είναι ψέμα που αδικεί τη χώρα, αλλά κυρίως προσβάλλει όλους όσοι ξεπερνούν τον εαυτό τους παλεύοντας νύχτα- μέρα με τον ιό.

Επίσης ο πρωθυπουργός και μιλώντας για τα μέτρα που θα ισχύουν από την Δευτέρα σημείωσε ότι είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα και πολύ πιο σωστό είναι να μιλάμε για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων υπογραμμίζοντας ότι περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα κρίσιμο δίμηνο της μάχης με τον COVID-19

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ο ιός παρουσιάζεται εξαιρετικά ανθεκτικός στον επίλογό του. Και οι επιθετικές του μεταλλάξεις επιβάλλουν προσαρμογές στις δικές μας αμυντικές τακτικές μέχρις ότου ο μαζικός εμβολιασμός να φέρει την τελική νίκη» υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα κρίσιμο δίμηνο της μάχης με τον COVID-19, ελπίζοντας ότι θα είναι και το τελευταίο.

«Έχουμε πει εξ αρχής ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος και δεν είναι σπριντ. Και είναι λάθος να αξιολογούμε την διαχείριση με στιγμιότυπα, με φωτογραφίες της στιγμής. Να χάνουμε την μεγάλη εικόνα και τους συνολικούς δείκτες που προκύπτουν αθροιστικά από όλη την διάρκεια της πανδημίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι ενώ ο πλανήτης βιώνει ένα νέο κύμα πανδημίας το οποίο χτυπάει και την πατρίδα μας, η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με άλλα κράτη, που είχαν πιο οργανωμένα συστήματα υγείας. «Θα σπεύσω να πω πρώτος ότι φυσικά και έγιναν λάθη. Πρώτος εγώ εξάλλου τα έχω αναγνωρίσει. Όμως η εικόνα καταστροφής που προβάλλει συστηματικά η αντιπολίτευση είναι ένα ψέμα, είναι ψέμα που αδικεί τη χώρα, αλλά κυρίως προσβάλει όλους όσοι ξεπερνούν τον εαυτό τους παλεύοντας νύχτα- μέρα με τον ιό» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ