ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για λιανεμπόριο και Θεσσαλονίκη: Ζητά εξηγήσεις από Μητσοτάκη και τα πρακτικά της Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ για λιανεμπόριο και Θεσσαλονίκη: Ζητά εξηγήσεις από Μητσοτάκη και τα πρακτικά της Επιτροπής
INTIME NEWS

Να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και ανεστάλη το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία , ζητώντας παράλληλα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «χθες το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο. Το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης».

«Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα» τονίζει.

Αυτό, προσθέτει, ώστε «να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορωνοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ