ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη για τη δολοφονία Καραϊβάζ
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα έχει στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ζητήσει τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Το χρονικό της ενέδρας και το συμβόλαιο θανάτου

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών ερευνών, πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου που είχε ως στόχο τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου. Όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.

Η δολοφονία σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00, όταν ο δημοσιογράφος είχε φτάσει στο σπίτι του, επιστρέφοντας από την εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Star, στο οποίο εργαζόταν.

Αναλύοντας τη σκηνή του εγκλήματος οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ αιφνιδιάστηκε, δέχθηκε τις περισσότερες σφαίρες πίσω, πλάι, στο κεφάλι και στο θώρακα και έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες - «φωτιά» και συγκεκριμένα πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη στιγμή της δολοφονίας.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας που ανέλαβε την υπόθεση έχει ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς δεν αποκλείεται συνεργός των εκτελεστών να παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο την ώρα που έφυγε από τη δουλειά του στην Κηφισιά και να έδωσε σήμα στους δύο δολοφόνους να τον περιμένουν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Την υπόθεση παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις που άπτονται του δικού τους αντικειμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Αλίμου ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ