ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Μέρα αισιοδοξίας η σημερινή - Κανονικά τον Ιούνιο οι Πανελλήνιες

Κεραμέως: Μέρα αισιοδοξίας η σημερινή - Κανονικά τον Ιούνιο οι Πανελλήνιες
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL

Στο 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα επιστροφής των μαθητών Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, μετά από πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ τόνισε πως σήμερα «είναι μια μέρα αισιοδοξίας, γιατί τα παιδιά μας επιστρέφουν και πάλι στις σχολικές αίθουσες», ενώ χαρακτήρισε ως «σημαντικό εργαλείο» τα self test.

«Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα βήμα, κάθε στάδιο της διαδικασίας και να διορθώνουμε όπου χρειάζεται, ό,τι χρειάζεται», ανέφερε η υπουργός.

Όπως σημείωσε, η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε χάρη στην «τεράστια προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαίδευσης, στη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των φαρμακείων για τη διανομή των self test».

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν κάποιο παιδί δηλώσει θετικό self test, απάντησε ότι το επόμενο βήμα είναι να κάνει ένα επιβεβαιωτικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο αν βγει θετικό θα πρέπει να απέχει 14 ημέρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως ο καλός καιρός είναι σύμμαχος και υπάρχει ευελιξία στα σχολεία να διαμορφώσουν το μάθημα σε συνθήκες που κρίνουν κατάλληλες, πως π.χ. μάθημα στο προαύλιο του σχολείου, ή στην τάξη με τα παράθυρα ανοιχτά.

Υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών προχωράει και όλα αυτά «βοηθούν στην επιστροφή στο σχολείο με πολύ μικρά, αργά και προσεκτικά βήματα».

Κανονικά τον Ιούνιο οι Πανελλαδικές

Αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις, προσθέτοντας ότι πέρυσι είχαν γίνει σχετικές ανακοινώσεις τον Μάιο.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις είπε ότι θα γίνουν κανονικά εντός Ιουνίου και ότι το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ