ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Τα μισά λεωφορεία που παρέλαβε η κυβέρνηση δεν εκτελούν δρομολόγια

Παππάς: Τα μισά λεωφορεία που παρέλαβε η κυβέρνηση δεν εκτελούν δρομολόγια
Facebook

Aυτοψία πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη και διαπίστωσε ότι μισά από τα μεταχειρισμένα λεωφορεία που προστέθηκαν στον στόλο της ΟΣΥ «δεν εκτελούν δρομολόγια, καθώς πολλά παρουσιάζουν βλάβες»

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορώνν του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ ΑΕ στην Πέτρου Ράλλη και μπήκε στα λεωφορεία «που, πριν από λίγες μέρες, οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής διαφήμιζαν ως υπερσύγχρονα», όπως είπε.

Όπως τον ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι, συνολικά από τα 40 λεωφορεία που νοίκιασε το υπουργείο Μεταφορών, σε δρομολόγια μπήκαν μόνο τα 17 αφού όλα τα υπόλοιπα 23 παρουσίασαν βλάβη.

«Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής έστησαν επικοινωνιακό σόου για την παραλαβή 40 μεταχειρισμένων λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας» σχολίασε ο Νίκος Παππάς που ενημερώθηκε από εργαζόμενους και διαπίστωσε ότι:

  • Τα οχήματα που παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι 10ετίας ή 12ετίας και έχουν «γράψει» πάνω από 500 χιλιάδες χλμ.
  • Τα μισά περίπου οχήματα δεν εκτελούν δρομολόγια, καθώς πολλά παρουσιάζουν βλάβες. Σύμφωνα με εργαζόμενους, τα νοικιασμένα λεωφορεία βγήκαν στον δρόμο την Παρασκευή για να ληφθούν πλάνα από το drone της Ν.Δ., κάποια έμειναν λόγω βλάβης και τα περισσότερα επέστρεψαν αμέσως στο αμαξοστάσιο.
  • Τα οχήματα δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας εν μέσω πανδημίας, καθώς έχουν ελάχιστα παράθυρα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με πρόχειρες πατέντες, ενώ είναι ακατάλληλα για χρήση από ΑμεΑ.
  • Το κόστος ενοικίασης των 293 μεταχειρισμένων λεωφορείων είναι λίγο χαμηλότερο από το κόστος αγοράς ίδιου αριθμού νέων. Δαπανήθηκαν 51 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια ενοικίασης, με δυνατότητα μετέπειτα αγοράς τους με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ, όταν η αξία αγοράς ίδιου αριθμού οχημάτων δεν θα ξεπερνούσε τα 61 εκατ. ευρώ».

Το επιτελικό μπάχαλο Μητσοτάκη και Καραμανλή στα ΜΜΜ, επιχειρήθηκε να καλυφθεί με επικοινωνιακό σόου. ❗️Παρέλαβαν 40...

Posted by Νίκος Παππάς on Sunday, 11 April 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ